In een propvolle kantine schitterden Wim Kieft en Gert Jakobs.
Met spannende, hilarische en soms aandoenlijke anekdotes wisten beide ex-topsporters te vermaken. Gert scoorde met zijn ondeugende humor en Wim was lekker cynisch.

De Eyserbosweg, Johan Museeuw,  Rinus Michels, Jan Raas, het beroemde Ierland doelpunt, Frits Barend, Johan Cruyff en ….Hans van Breukelen kwamen in rap tempo langs. Wim en Gert namen geen blad voor hun mond en vertelden honderduit en openhartig over al deze zaken en personen.

Vanzelfsprekend kwam ook het drank- en cocaineprobleem van Wim Kieft voorbij. Vanuit het hart en zonder schaamte vertelde hij over deze zware periode in zijn leven en de strijd om er weer bovenop te komen. Dit alles staat beschreven in zijn boek “Kieft”. Ja, het is een “coke-boek “ grapte Kieft.

Na het interview-uurtje volgde een sportquiz en prognoses. Tenslotte deelden beide heren handtekeningen uit aan de handtekeningenjagers. Gretig ging vervolgens nog iedereen met de Europees kampioen van 1988 en de analist van Tour du Jour op de foto. Wim verliet snel de zaal, want hij reist per trein, en Gert bleef nog een tijdje kletsen.

Beide gasten lieten blijken het in Eys naar hun zin te hebben en spraken over “aardige mensen hier”.

Erg gezellig was het ook in de kantine. Er heerste een mooie sfeer. De talrijke vrijwilligers hadden hun handen meer dan vol om de glazen te vullen. In de kantine bleef het nadien nog lang onrustig en het is te hopen dat geen van de bezoekers nog naar de dopingcontrole zou moeten!

Zwart-Wit en haar PR & Sponsorcommissie lieten zien dat ze out of the box kunnen denken en in staat zijn een andere activiteit te organiseren dan gangbaar is. Dat dit gewaardeerd werd bleek uit het feit dat van heinde en ver bezoekers de Zwart-Wit kantine wisten te vinden. Eigenlijk is dit ook logisch, want wanneer kun je nu oog in oog staan met een Meesterknecht en een Europees topschutter?


Reageren? Laat hieronder uw bericht achter!