” Gert verteld”
Dinsdag avond klokslag half 8 zoals afgesproken komt Gert binnen, met zijn gezellen,
energiek en met een grote glimlach op z’n gezicht, straalt hij dan ook uit dat hij er zin in heeft. ” Derrrannn” zegt hij tegen ons motiverend!
Openminded en voorbereid als hij is voor dit soort avonden stelt hij gezellig allerlei vragen aan de reeds eerder binnen gewandelde gasten.
Je ziet aan de gasten dat Gert een BN’er is, ze drommen om hem heen en willen vragen stellen maar je ziet dat ze niet goed durven, terwijl het tegelijkertijd opvalt hoe makkelijk hij zich tussen de gasten beweegt, en zich openstelt voor hen.
omdat we een presentaie geven over een op te richten nieuwe fietsclub voor de Utrechtse Heuvelrug, spreken we even snel nog een en ander door.
We spreken af dat wij als initiators ons eerst voorstellen en dat Gert dan onze presentatie verwerkt in zijn verhaal,
het zal een een verhaal zijn waarbij hij allerlei leuk voorbeelden over zijn ervaringen uit zijn fiets carriere met de gasten deelt.
In de stallerij van Herberg den Rooden Leeuw in Amerongen begint Gert enthousiast, zelfs zonder microfoon, tegen de ongeveer 100 aanwezige gasten te vertellen over het begin van zijn carriere, de Olympische spelen.
Duidelijk door de vele lachsalvo’s, vermaakt hij de gasten met ‘n ludiek verhaal over de tijdritfietsen die zijn hadden verwacht te krijgen maar wat helaas niet zo bleek te zijn, en dat andere minder ervaren fietslanden met de meest geavanceerde materialen kun tijdrit volbrachten, en dat ze uiteindelijk, zo verteld hij, vierde werden…; ” Vierde net zo veel als niets” , en; “mijn kinderen hebben er nu op school nog steeds last van” verteld hij met een nog steeds gedreven blik in zijn ogen.
Intelligent vewerkt hij allerlei belangrijke punten in zijn verhaal, over de waarde van de sponsoren en het sociale aspect van een fietsclub, maar ook de gevaren stipt hij aan, en de veiligheid die je samen dient te waarborgen.
Vermakelijk hangen de gasten hem aan z’n lippen, wanneer hij met rijk uitwaaiende armgebaren zijn steeds komisch blijvende verhaal doet, hij verteld hoe men hem in een hoek heeft proberen te zetten, maar hij immer een enorm gelukkig mens is weten te blijven.
Al meerdere malen sprak ik met Gert over zijn verleden en deelden we namen waarmee we vroeger Neerlands wegen bestreden, altijd gaf Gert mij het gevoel dat hij het leuk vond, en nu ook, steeds enthousiast en daarbij ook kritisch vragen stellend aan de organisatie van Velo Heuvelrug, want zo gaat de club na een uiteindelijke democatrische stemming heten.
Na een paar uurtjes is hij klaar, en begint hij tijdens dat iedereen een drankje aan het bestellen is, een sociale ronde…met iedereen kletst hij gezellig en schiet hij foto’s voor zijn Twitter, FB en andere social media momenten, want hierbij deelt hij ook detzelfde talent, het talent om te enthousiasmeren!
Gert bedankt voor je leuke inbreng en tot gauw!
met vriendelijke groet,
frank vd heuvel

dallacollina cycling


Reageren? Laat hieronder uw bericht achter!