Over Gert Jakobs

Check beschikbaarheid

De prijs is € 1950,- ex 21% BTW

Gert Jakobs (Emmen 29 april 1964) is voormalig profwielrenner en daarvoor marathonschaatser. Gert is bekend geworden met zijn eretitel “Meesterknecht”.

Vijf keer nam hij deel aan de Tour de France en reed onder andere voor het team PDM, Superconfex, Festina, Skala en Verandalux. Gert werd gezien als een superkecht en trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink. Samen met zijn team won hij maar liefst zes etappes in de tour de France. In 1984 deed Gert samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Albers mee aan de Olympische Zomerspelen in Los Angeles. Het viertal haalde op enkele secondes na van de gouden plak de vierde plaats op de 100 km ploegentijdrit. Na de spelen werd Gert al op jonge leeftijd profwielrenner en deed onder andere mee aan de Giro d’Italia, Vuelta, Ronde van Zweden waarin hij een etappe gewonnen heeft. Ondanks dat Gert het vermogen had om zelf te winnen, stond hij liever in dienst om een ander te laten winnen. En dat was zijn grote kracht. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor zijn kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Hij was geliefd bij de ploegleiders omdat hij zich altijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden hield.

Gert was niet alleen als wielrenner verdienstig, ook als marathonschaatser wist hij mooie overwinningen te behalen en was hij zelfs meerdere malen kampioen marathonschaatsen. Ondanks dat verkoos Gert de fiets in plaats van de ijzers.

In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij kwam in ’het zwarte gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen.

Na enkele jaren lukte het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Tegenwoordig is hij succesvol in het bedrijfsleven. Daarnaast was hij tijdens de Tour de France vaste analist bij het populaire programma Tour du Jour op RTL7.

In 2012 verscheen zijn biografie “Meesterknecht” die als zoete broodjes over de toonbank gingen. Inmiddels is Gert al vele jaren een ervaren spreker en enterainer en heeft hij zijn merk en bedrijf #derrrannn. derrrannn betekend “niet  lullen maar poetsen, wacht niet op een mooie dag, maak er gewoon een”.

× Whatsapp Chat Available from 09:00 to 23:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday