De MoerdijkRiders hadden woensdagavond meesterknecht Gert Jakobs uitgenodigd voor de bijna al traditionele jaarlijkse presentatieavond voor hun deelname aan de Roparun. Voor het tweede jaar op rij was de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen het podium waar meer dan honderd belangstellenden op de tribune plaatsnamen.

Bij de wielerfanaten is Gert Jakobs een oude bekende. In de glorietijd van kopman Jean-Paul van Poppel was hij één van zijn knechten, een meesterknecht.

Gert deed wat van hem verlangd en gevraagd werd, zonder zeuren. Hard trappen was vaak de opdracht van ploegleider Jan Raas en hard trappen kon hij. Veertien jaar lang zat hij als prof op de racefiets.

De verhalen die hij deelde over zijn tijd als prof waren voornamelijk hilarisch. Ook het zwarte gat waarin hij na zijn profcarrière naar eigen zeggen niet echt in gevallen is, werd door hem met zijn karakteristieke Drentse tongval verteld.

Rode draad van de avond was “Zonder meesterknecht geen succes”. Gert Jakobs maakte zo de link met de deelnemers aan de Roparun. Samenwerken is het sleutelwoord, want niemand kan het alleen.


Reageren? Laat hieronder uw bericht achter!