Gert Jakobs leefde jarenlang voor de topsport. In het begin van zijn sportloopbaan combineerde hij het wielrennen met het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij zowel mee aan de wereldkampioenschappen schaatsen als wielrennen.

Op zijn 21e, in 1985, koos Gert Jakobs definitief voor het wielrennen. Gert Jakobs was een super knecht. Hij trok jaren lang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel en loodste Erik Breukink in 1990 naar een derde plaats in de Tour de France. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Hij was geliefd bij de ploegleiders omdat hij zich altijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden hield. Vijf keer startte Gert Jakobs in de Tour de France, vier keer reed hij deze ook uit.

In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij kwam in ’het zwarte gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen.

Na enkele jaren lukte het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Tegenwoordig is hij succesvol in het bedrijfsleven. Daarnaast was hij tijdens de Tour de France van 2011 en 2012 vaste analist bij het populaire programma Tour du Jour op RTL7.

De volledige biografie van Gert Jakobs is te lezen in zijn boek “Meesterknecht”. Bestel nu je eigen exemplaar van het boek meesterknecht via #derrrannn Geef hierin aan wat het verzendadres moet zijn en hoeveel exemplaren je wilt bestellen.

DBT+banner+[Banner+klein+Gratis+Verzending]

Bel of mail Gert

gert-bellen-tekst

Tel: 06-12819261
Mail: info@gertjakobs.nl