Gert Jakobs leefde jarenlang voor de topsport. In het begin van zijn sportloopbaan combineerde hij het wielrennen met het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij zowel mee aan de wereldkampioenschappen schaatsen als wielrennen.

Op zijn 21e, in 1985, koos Gert Jakobs definitief voor het wielrennen. Gert Jakobs was een super knecht. Hij trok jaren lang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel en loodste Erik Breukink in 1990 naar een derde plaats in de Tour de France. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Hij was geliefd bij de ploegleiders omdat hij zich altijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden hield. Vijf keer startte Gert Jakobs in de Tour de France, vier keer reed hij deze ook uit.

In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij kwam in ’het zwarte gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen.

Na enkele jaren lukte het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Tegenwoordig is hij succesvol in het bedrijfsleven. Daarnaast was hij tijdens de Tour de France van 2011 en 2012 vaste analist bij het populaire programma Tour du Jour op RTL7.

De volledige biografie van Gert Jakobs is te lezen in zijn boek “Meesterknecht”. Bestel nu je eigen exemplaar van het boek meesterknecht via #derrrannn Geef hierin aan wat het verzendadres moet zijn en hoeveel exemplaren je wilt bestellen.

MEESTERKNECHT – De Biografie van Gert Jakobs gesigneerd!

17,95 (Gratis Verzending)

De jaren na een gedwongen afscheid waren vaak een nachtmerrie. Hij kwam in het zwarte gat terecht. Gert Jakobs raakte verslaafd aan amfetamine, verloor al zijn geld en zag drie huwelijken stranden. Hij reed ‘s nachts “lady’s van de nacht” naar hun klanten, kreeg van een vriendin zo nu en dan wat te eten. Zijn DOORZETTINGSVERMOGEN sleepte hem erdoorheen en hij krabbelde telkens weer op. Sinds de zomer van 2011 is hij met zijn optredens in Tour du Jour zelfs uitgegroeid tot een bekende Nederlander. Een meesterknecht heeft misschien niet zo veel fans, maar wel vrienden.

Het levensverhaal van Gert Jakobs, de oud-wielrenner die als talentvolle amateur ongenaakbaar is, maar zich bij de profs moet schikken in de rol van knecht en waterdrager……………….en De MEESTERKNECHT werd.

Gert Jakobs: ‘Ik had niets te bieden. Was ik in staat tijdens wielerwedstrijden de juiste koers uit te stippelen, in mijn leven slaagde ik er niet in. Alles was ik kwijt. Alles.’

Categorie:

Beschrijving

Auteur Erik Oudshoorn
Taal Nederlands
Afmetingen 24x200x139 mm
Gewicht 446,00 gram
Druk 1
ISBN10 9071359565
ISBN13 9789071359569

 


Reageren? Laat hieronder uw bericht achter!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MEESTERKNECHT – De Biografie van Gert Jakobs gesigneerd!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

DBT+banner+[Banner+klein+Gratis+Verzending]

Producten

Bel of mail Gert

gert-bellen-tekst

Tel: 06-12509823
Mail: info@gertjakobs.nl

Share This