WielerUpdate

Hij werd gekraakt door de media, keer op keer gebombardeerd tot kopman in grote rondes, maar greep in een vrije rol, na veel tegenslag, met afstand de mooiste zege van zijn loopbaan. Robert Gesink won afgelopen weekend de koninginnenrit van de Vuelta a España op de Col d’Aubisque. In zijn column op WielerUpdate.nl jubelt Gert Jakobs mee met de Varssevelder.

Door: Gert Jakobs

Wat de Nederlanders de laatste jaren geweldig doen, is het parkeren van een tegenslag. Dumoulin viel vorig jaar in de Tour, ging vervolgens naar de Vuelta, om daar twee ritten te winnen en zesde te worden in het eindklassement. Kruijswijk viel in de Giro, verliest daardoor de eindzege, stapte toch weer op de volgende dag en werd nog vierde. Gesink heeft net zoveel tegenslag gehad als het hele peloton bij elkaar, maar toch heeft ie het karakter, de veerkracht om terug te komen en dat is op de Col d’Aubisque allemaal samengekomen.

Zelfs in deze Vuelta hadden ze bij LottoNL-Jumbo al tegenslag. Kruijswijk viel weg en uit die rit naar Lagos de Covadonga zal Gesink veel moraal hebben gehaald, maar hij had ook kunnen denken: nu ben ik de sterkste van het hele stel, en dan komt die kleine Colombiaan me nog voorbij. Ik vind het prachtig hoe Gesink weer terug is gekomen. Alles kwam op de Col d’Aubisque los. Hij stoempte, kwam schokschouderend boven. En we zijn ook eindelijk af van dat eindeloze koffiemolentje. We zagen hem vroeger klimmen met een pannenkoekenversnelling en nu had ie gewoon het grote mes erop………………………. -> WielerUpdate.nl


Reageren? Laat hieronder uw bericht achter!